Carl Bjerkås

Född 1968 i Göteborg

Sedan slutet av 1980-talet har jag målat hamn- och stadsmiljöer främst från min hemstad Göteborg men även från städer som Köpenhamn, Hamburg, Lissabon och Rom. Jag har så länge jag kan minnas alltid älskat och varit fascinerad av hamnen; skeppsvarv, flytdockor, kranar, fartyg, broar och färjor som kommer och går.

I mina hamnmålningar arbetar jag just med att lyfta fram själva hamnlivet med dess olika ljus, stämningar och vattenspeglingar. Ofta i skymnings- och nattljus.

I alla år har jag också målat stadsmotiv/gatumiljöer i nästan lika stor utsträckning. Stadens liv, regnvåta gator och torg, hus, fasader, spårvagnar, bilar och människor. Jag målar min egen vardag och de platser som betyder något för mig. Det jag tycker är vackert. Det kan vara allt från gasklockan och varvskranarna i hamnen till Järntorget en regnig höstkväll.

Att genom mitt måleri försöka fånga olika ljus- och stämningsförhållanden. Regn, sol, ljus och skuggor, vattenspeglingar och reflexer i skymningen, nattens ljus. Människor i rörelse. Att fånga platsens karaktär och lyfta fram det vackra i vardagslivet. 

http://carlbjerkas.se/

  Separatutställning mars 2018.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.