Charlotta Eidenskog

1976

Text till utställningen Tid. 1/9-16/9

Tematiken i mitt konstnärliga arbete är oftast inte framträdande eller uppenbar men den är en drivkraft som ger näring till mitt arbete och som ibland återspeglas i verkens titlar. Jag tar ofta avstamp ifrån tankar och funderingar som upptar mig. Jag ser leran som ett byggmaterial som reflekterar mina tankar om det samhälle vi befinner oss i. Jag arbetar med keramisk skulptur där ett undersökande i form, färg och komposition i förhållande till rummet är i fokus. Jag använder mig av olika material och tekniker för att skapa en stämning i rummet och bygger mina egna berättelser.

Kopplingen till utställningens tema tid är främst att jag de senaste åren reflekterat kring den samtid som jag är en del av. De politiska vindarna som på många sätt har ändrat riktning och konsekvenserna av det. Begrepp som gränser, tillhörighet och frihet finns närvarande. Men också tankar att befinna sig i ett mellanrum, i en balansakt. Och i att försöka höja blicken, hålla perspektiven och hoppet.
Även min arbetsprocess och materialet lera förhåller sig till utställningens tema. I en tid med högt tempo, snabba förändringar och en tro på ”quick fix” arbetar jag med ett material och tekniker som är långsamma, som inte går att påskynda och kräver min närvaro och erfarenhet. Det kan ibland bli en krock men oftast ser jag det som mitt andrum, en del av mitt liv som håller ett annat tempo.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.