0 Produkter
0 kr

Galleri Backlund erbjuder föredrag inom konsthistoria. Föredragens längd kan anpassas, men en längd på 45-60 min rekommenderas. Kontakta oss för konstnadsförslag.

 

Aktuella föredrag

För närvarande ges tre olika konstföredrag. 

Porträttmåleri genom historien 

Vi rör oss från antiken, in i samtiden och funderar över vem som avbildats och för vem porträttet skapats. Ett lika delar humorisktiskt och rörande föredrag som rymmer historiska nedslag, dråpliga anekdoter ch väldigt olika estetiska uttryck.

Landskap genom historien

Hur har landskapet skildrats i konsten genom historien och vad säger de olika skildringaran om synen på människans plats i naturen. Föredragt ger dels en filosofisk och poetiskt ingång och dels en konkret och humoristisk ingång till landksapsmåleriet.

Land art - Vad är det?

Land Art är en konstform som kommit mer och mer i ropet och som kännetecknas av att den utförs i naturen, med naturens eget material. Under föredraget ges en ingång och förklaring till kosntformen, samt historiska tillbakablickar som sätter den i en kontext. Föredraget är inspirerande både för tänkandet och för den som själv är intresserad av att testa på konstformen.

 

Ida Gudmundsson är konstpedagog och konstnär. Hon har studerat Konst– och bildvetenskap på Göteborgs universitet och skrev sin masteruppsats inom fältet samtidskonst. Efter avlutade studier arbetade hon ett antal år på Göteborgs konstmuseum som konstpedagog och undervisade i konsthistoria och teckning på Art College. Hon har många års erfararenhet av att hålla föredrag och är väldigt uppsakattad av dem som anlitat henne.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.