0 Produkter
0 kr

Helene Aurell

Född 1960 i Göteborg

Jag har två inriktningar i mitt arbete. Dels utsmyckningar av offentlig miljö och sådant som efterfrågas av kund. Ofta har jag möjlighet att samarbeta med lokala hantverkare och distributörer i Skåneregionen.
De utställda skulpturerna är exempel på det ”forskande” skapandet som är en mer introvert process där resultatet ofta är ovisst och kantat av prövningar. Själva idéen eller skissen till verket är endast en liten del av färdigställandet med original och gjutformar i gips och silikon.
Jag har valt betongen som mitt material. Betongen är som sten med den skillnaden att jag kan bygga/skulptera istället för att hugga bort material. Jag kan också välja sort och färg på stenkross samt efterbehandla för en mer ”stenlik” ytstruktur.När jag ser tillbaka på mina år som skulptör så ser jag att det finns ett sammanhang, en helhet över tid. Det ena verket leder mig till nästa, som en röd tråd. Det är som en ström, metamorfos, i vilken verken har sin givna plats och funktion. Jag kan också se att idéer och former återkommer från ett nytt perspektiv, i ny klädnad. Det är för mig en upplevelse av att, i skapandet, vara del av något större. En gemenskap med skulptörer långt före min tid.

Mycket av mitt arbete sker i det fördolda d.v.s när jag inte har händerna på materialet. Ibland går det veckor, månader innan något tar form. Idéer behöver mogna över tid. De utställda verken utgör en helhet som berättar något om tidens spår och förundran inför det vi inte kan förklara med ord.

CV för Helene Aurell 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.