0 Produkter
0 kr
Tillbaka

Britta Noresten

Britta Norestens första separatutställning på Galleri Backlund.
Pågår 16/1–31/1.

Verkförteckning med priser.

Om Britta Noresten

Född 1985 i Strömstad

Britta växte upp på Rossö i Strömstads kommun, men har de senaste åren bott i Göteborg, samt i Frankrike och på Nya Zeeland. Hon är utbildad i klassisk teckning och måleri på Florence Academy of Art Sweden, där hon nu även arbetar som lärare. Britta har även en kandidatexamen i nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg. Utöver det har hon läst konsthistoria, franska och engelska på universitetsnivå.

Britta arbetar utifrån verkligheten, med levande modeller och naturligt ljus från takfönster. Hon arbetar länge med vare målning och ofta är sessionerna utspridda över ett år. Under den tiden hinner ljusförhållanden och uttryck i modellens ansikte variera. Britta strävar efter att väva samman alla dessa intryck i en och samma bild, där närvaro och intensitet är de viktigaste kvalitéerna. Personerna i målningarna bler då mer än objekt i betraktarens öga.

Britta Noresten är representerad på European Museum of Modern Art (MEAM) i Barcelona. Våren 2019 antogs ett av Norestens porträtt till BP Portrait Award Exhibition på National Portrait Gallery, i London.

Utöver olja arbetar Britta i kol och grafit. En del av hennes kolteckningar är publicerade i boken Pure and Faultless Elation Emerging From Hiding av Lee Ching Lim.

CV Britta Noresten

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.