0 Produkter
0 kr
Tillbaka

Anna von Hausswolff

Vernissage: 30 nov 12:00-16:00

Utställnignen pågår 30/11-15/12

Imaginära piporglar, naturromantik och ockultism. I Anna von Hausswolffs etsningar möter vi det mörka och det svårdefinierade. Den 30 nov öppnar hennes första separatutställning i Göteborg.

Annas uppväxt i Haga var fylld av konst, musik och skapande människor, både i familjen och vänkretsen. Hos släkten i Östergötland fanns närheten till den djupa, mystiska skogen; den som skulle komma att bli spelplats för videor tillsammans med systern Maria och ge upphov till albumet The Miraculous(2015) med låttitlar som Pomperipossaoch Come wander with me/Deliverance.
Efter två år på arkitektprogrammet på Chalmers började hon 2011 att läsa Fri konst på Kongelige danske Kunstakademin i Köpenhamn. Under sex år experimenterade hon med ljud, bild och film. Här utvecklade hon sitt tecknande och påbörjade sitt utforskande av etsningsmediet.
Parallellt med studierna komponerade hon musik och turnerade. Anna von Hausswolffs första skiva, Singing from the grave, gavs ut 2010.  Efter att ha testat orgelljuden på sin keyboard kom hon att tänka på ett flyktigt möte med en man i Göteborg, orgelmakaren Hans Bäcklund. Hon sökte upp honom och han introducerade henne för piporgeln i Annedalskyrkan. Här lades grunden till någonting avgörande i både hennes musikaliska och visuella skapande. Albumet Ceremony, spelades in i samma kyrka 2012 och kort därefter började Anna transponera orgelns väldiga kropp till tunna linjer och mörka fält på papper.
 
För Anna von Hausswolff hör musiken och bildkonsten intimt ihop och som åhörare/betraktare möter vi tonsatta teckningar, visualiserade ljud och videor som förstärker de musikaliska klangerna och stämningarna.
– En gemensam nämnare piporgeln. I musiken utforskar jag dess ljudbild och klang men i bilden så får jag lov att utforska dess form och struktur, inte på ett praktiskt sätt, utan på ett mer drömmande och fritt sätt. 

Läs hela reportaget här: 
Naturromantik och ockultism – Möte med Anna von Hausswolff

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.