0 Produkter
0 kr

Helene Aurell

Helene Aurell

Helen Aurell (f.1960) föddes i Göteborg. Idag bor hon i Simrishamn där hon är verksam som skulptör. Hon arbetar dels med offentliga utsmyckningar, ofta i samarbete med lokala hantverkare och distributörer och dels med ett mer utforskande skapande. Hon beskriver det som att processen här är mer introvert och oviss, kantad av prövningar. Idéen eller skissen till verket är endast en liten del av färdigställandet med original och gjutformar i gips och silikon.

Jag har valt betongen som mitt material. Betongen är som sten med den skillnaden att jag kan bygga/skulptera istället för att hugga bort material. Jag kan också välja sort och färg på stenkross samt efterbehandla för en mer ”stenlik” ytstruktur.När jag ser tillbaka på mina år som skulptör så ser jag att det finns ett sammanhang, en helhet över tid. Det ena verket leder mig till nästa, som en röd tråd. Det är som en ström, metamorfos, i vilken verken har sin givna plats och funktion. Jag kan också se att idéer och former återkommer från ett nytt perspektiv, i ny klädnad. Det är för mig en upplevelse av att, i skapandet, vara del av något större. En gemenskap med skulptörer långt före min tid.

Mycket av mitt arbete sker i det fördolda d.v.s när jag inte har händerna på materialet. Ibland går det veckor, månader innan något tar form. Idéer behöver mogna över tid. De utställda verken utgör en helhet som berättar något om tidens spår och förundran inför det vi inte kan förklara med ord.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.