0 Produkter
0 kr
Tillbaka
2018-08-09 13:30:00

Efter publiksuccén – Det blir en vårsalong 2019

Med 76 utställande konstnärer och över 100 verk, blev Vårsalongen 2018 den hittills största utställningen som anordnats på Galleri Backlund. Redan nu planeras 2019 års jurybedömda vårsalong.

Ingen hade kunnat ana att utställningen skulle dra så många besökare under öppningshelgen att konstverken knappt syntes. Varken Ida Gudmundsson eller Lars Backlund, båda gallerister på Galleri Backlund, hade gissat att det som startade som en rolig idé skulle resultera i ett så stort söktryck och ett publikrekord.

Efter att nästan dagligen ha fått förfrågningar av konstnärer som velat ställa ut, blev Vårsalongen ett sätt att ge fler än de redan etablerade konstnärerna möjlighet att visa sin konst. Det höga söktrycket och de stora antalet utställande konstnärer resulterade i högre arbetsbörda än vad galleriet räknat med.

– Men vi har bestämt oss för att köra ett år till. Göteborgarna vill ha sin vårsalong, säger Lars Backlund med ett leende.

2019 års Vårsalong tidigareläggs och startar redan i februari. För att klara av potentiellt ännu fler sökanden, är planeringen och förberedelserna redan igång. 

Här kan du läsa GP:s recension

 

Vill du söka, eller känner du någon som du tycker borde göra det?

Här finner du all information.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.