0 Produkter
0 kr
Tillbaka
2019-03-14 16:00:00

Vivianne E Rosqvist tillbaka i Göteborg

Inför den stora dubbelutställningen som startar den 23/3 tog vi pulsen på Vivianne E Rosqvist, en av de utställande konstnärerna. 

Hur känns det att ställa ut i Göteborg igen? 

Vernissager är alltid härliga tycker jag. Det är då mina verk får möta människor och jag får vara med att uppleva deras reaktioner. Det är alltid lite pirrigt innan och lite extra pirrigt i Göteborg där rätt många känner mig i andra roller än konstnärens. Mamma, gammal körsångare, studiekamrat, granne osv. När jag ställer ut i andra städer och länder så är jag bara konstnären.

Vad kommer publiken att få se på utställningen på Galleri Backlund? 

Jag vill inte bara presentera enskilda verk utan ge besökarna en upplevelse. Målningar på duk och på glas, keramiska skulpturer och glasskulpturer. Det är mycket färg, form, humor. Jag tar på mitt lite speciella sätt upp en del angelägna frågeställningar genom exempelvis verken Homage till smältande is, Sång för Tellus, När vi vaknar ska vi rädda världen och Batikhäxan anfaller. Jag har med några mindre installationer som handlar om andra aktuella frågor. Bland annat Humanister – en utrotningshotad art och Kulturministern, Sara Danius och patriarkatet.

"Jag tror att vi mår bra av att omge oss av mer färg. Jag är djupt oroad av en helt svartvit vardagsvärld upphottat av beigt och borstad stål."

Men mellan dessa verk har jag med andra verk där jag enbart gått loss på färg och form för att skapa något som för mig är färgglatt och vackert. Jag tror att vi mår bra av att omge oss av mer färg. Jag är djupt oroad av en helt svartvit vardagsvärld upphottat av beigt och borstad stål. 

Vad brukar du få för reaktioner från din publik? 

Det vanligast är att besökarna uttrycker att de blir glada, förvånade och att mina verk ger upphov till en hel del samtal. På en tidigare utställning stod en grupp med män och diskuterade sina parrelationer utifrån en glasskulptur med knasigt övertydliga fåglar. De kände inte varandra men mitt sätt att närma sig ett problem hade fått dem att börja tala med varandra. Sådant är magiskt.

 

Utställningen pågår 23/3-7/4. Vivianne E Rosqvist ställer ut i ena delen av galleriet och Camilla Pyk i andra.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.